dimarts, 8 de gener de 2008

En Transició


Fa un parell de setmanes vaig anar a veure l'exposició En Transició, al CCCB, que fa referència a la transició espanyola, i centrada a la ciutat de Barcelona. Aquest és el link: http://www.cccb.org/ca/exposicio?idg=11341
Abans d'anar-hi em preguntava pel títol: "En Transició". Em semblava estrany que no portés per títol "La Transició", però encabat ho vaig entendre. És una exposició que no tracta els aspectes polítics d'aquells anys sinó els socials, vistos des dels ulls de la societat. En moments del recorregut, l'expo fa que oblidis el context polític tan conegut i téns la sensació d'estar assistint a la mostra d'un món en transformació. La subversió d'una societat. Per això en vaig sortir fascinat.
És una exposició que suggereix moltes coses, i amb sorpreses: em va sorprendre la sala dedicada a lluita per l'escola Pegaso, "El desencanto" de Jaime Chavarri i el tractament del món dels manicomis.
El catàleg és molt interessant, si bé penso que les ànsies de cosmopolitisme mal entès que tantes vegades aflora a la ciutat de Barcelona i al CCCB fa que alguns articles, com els dedicats a la música siguin volgudament maniqueus.
Aneu a veure l'expo. Ah! i podeu anar-hi dos dies amb la mateixa entrada.